Sprekers 2017

foto ed van Rijckevorsel.jpg
Ed van Rijckevorsel
Programma manager
Gemeente Utrecht

Ed is sinds ‘86 werkzaam in de ICT in tal van rollen maar met een duidelijke focus op project-, programma- en delivery management. Na 25 jaar CMG en Logica heeft Ed er in 2014 voor gekozen om zijn carrière voort te zetten bij de gemeente Utrecht. Aanvankelijk om een omvangrijk vernieuwingsprogramma vlot te trekken en tot een goed einde te brengen. Aansluitend werd Ed gevraagd om zich te richten op de implementatie van digitaal werken via het programma ‘Utrecht Integraal Digitaal’.

otto thors 400x400.jpg
Dagvoorzitter
Otto Thors
Hoofdredacteur
inGovernment

Otto Thors is een veelzijdige professional met visie, expertise en ervaring op het gebied van digitalisering, dienstverlening en sociale media. Als hoofdredacteur van het goed gewaardeerde magazine inGovernment is hij top of mind als het gaat om initiatieven met betrekking tot de digitale overheid. Veelbesproken casuïstiek betreft zaakgericht werken, kanaalsturing, digitalisering en klantcontactcentra. Daarnaast is er aandacht voor nieuwe trends zoals smart cities, open data, cybercrime, governance en social media.

Met zijn energieke uitstraling en inspirerende voordracht is Otto een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter bij landelijke congressen en incompany bijeenkomsten. Zijn aanpak is creatief maar pragmatisch. Zijn focus is zowel binnen de lijntjes van de organisatie alsook out of the box. Resultaat en impact staan centraal, zowel op het niveau van de professional, alsook op organisatieniveau

Sven Blom.jpeg
Sven Blom
Initiatiefnemer
KBenP Zaakgericht Werken

Onafhankelijk, maar op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement. Svens specialiteit ligt op het snijvlak van organisatie en techniek. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement. Sven heeft kennis en ervaring van complexe inkooptrajecten en kent de huidige markt van zaak- en documentmanagement systemen als geen ander

400_Ingrid_Hoogstrate_ZGW2017.jpg
Ingrid Hoogstrate
Directeur a.i. & Programma Manager Digitale Agenda 2020
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING)

Ingrid Hoogstrate is al lange tijd werkzaam voor de overheid. Altijd op het snijvlak van beleid, uitvoering en informatie. Bij het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING, onderdeel van de VNG) is zij onder meer programmamanager voor Operatie NUP en de Digitale Agenda 2020 geweest en momenteel waarnemend directeur. Haar visie is dat het “hoe” minstens even belangrijk is als het “wat”. Zowel in de totstandkoming van visie, uitgangspunten als standaarden, als bij de realisatie en het gebruik is het essentieel dat altijd het einddoel (dienstverlening georganiseerd met de inwoner en ondernemer als uitgangspunt) voorop blijft staan en dat de degenen die het uiteindelijk moeten doen leidend zijn bij uitwerking en implementatie.

 

Kees Brouwer_ZGO2016.jpg
Kees Brouwer
Applicatiearchitect
Gemeente Haarlem

Kees adviseert en zorgt voor de optimale inrichting van de applicatiearchitectuur van de gemeente Haarlem. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen en onderhouden van modellen, principes en richtlijnen en zorgt voor de correcte naleving en bewaking van de vastgestelde principes in veranderingstrajecten.

Meer sprekers worden geladen