Nieuws

Persbericht 01 augustus 2018

Samenwerken binnen het zaakgericht werken

Zaakgericht werken is een grote rol gaan spelen binnen overheidsinstanties en andere document intensieve organisaties. Veel instanties hebben lange doorlooptijden, berusten op inefficiënte bedrijfsvoering en zijn vastgeroest in document georiënteerd werken. Zaakgericht werken legt de nadruk op de zaak door een procesgeoriënteerde manier van werken. 

+ Lees meer
Nieuwsitem 31 juli 2018

Let's meet on Common Ground

Een term die steeds vaker opduikt binnen de modernisering van de gemeentelijke ICT-systemen; Common Ground. Wat houdt het precies in?

+ Lees meer
Nieuwsitem 17 juli 2018

Impressie

Op 27 september 2017 organiseerde Heliview het Zaakgericht werken voor de Overheid congres in Utrecht. Met meer dan 230 deelnemers aanwezig en vele inspirerende sessies van toonaangevende organisaties was deze 6de editie een groot succes! Dagvoorzitter Otto Thors zorgde tijdens het congres voor korte samenvattingen na elke spreker, stelde kritische vragen en creëerde verschillende interactiemomenten met de deelnemers in de zaal.

+ Lees meer
Nieuwsitem 16 juli 2018

Succesvol implementeren Zaakgericht werken

Ruim acht jaar, na het lanceren van de nieuwe overheid brede visie op digitale dienstverlening is zaakgericht werken bij veel gemeenten nog altijd een belangrijk onderwerp. Zaakgericht werken biedt namelijk verschillende mogelijkheden om zowel dienstverlening aan burgers en bedrijven, als interne efficiëntie te verbeteren. Het is namelijk zo dat zaakgericht werken aan vrijwel alle facetten van de organisatie raakt. Echter blijkt het invoeren ervan niet eenvoudig. Voor een succesvolle implementatie van zaakgericht werken gelden vier succesfactoren.

+ Lees meer
Blog 27 juni 2018

4 vragen over Privacy by Design

“De Europese privacy wetgeving verplicht Privacy by Design. Bij iedere dienst of product waarbij persoonsgegevens worden gebruikt, moet worden nagedacht over de bescherming ervan.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen