Nieuws

Partnernieuws 14 september 2017

Wat komt er kijken bij zaakgericht werken?

Eén van de eerste gemeenten die zaakgericht werken en documentcreatie volgens de GEMMA standaard documentcreatieservice implementeren, is de gemeente Reimerswaal. In november 2015 ging de gemeente live met het eerste proces. In deze praktijkcase gaat Mathilde Polinder, projectleider zaakgericht werken, dieper in op haar ervaringen binnen dit project.

+ Lees meer
Partnernieuws 14 september 2017

Is zaakgericht werken de oplossing?

ZGW is bij gemeentes al een tijd een trend, maar waarom willen organisaties op deze manier werken? Aan de hand van de volgende hoofdstukken krijg je alle informatie die je nodig hebt om ook zaakgericht te werk te gaan.

+ Lees meer
Partnernieuws 14 september 2017

Samenwerken binnen het zaakgericht werken

Zaakgericht werken is een grote rol gaan spelen binnen overheidsinstanties en andere document intensieve organisaties. Veel instanties hebben lange doorlooptijden, berusten op inefficiënte bedrijfsvoering en zijn vastgeroest in document georiënteerd werken. Zaakgericht werken legt de nadruk op de zaak door een procesgeoriënteerde manier van werken.

+ Lees meer
Partnernieuws 07 september 2017

Zaakjes op orde nu de mensen nog

Het invoeren van zaakgericht werken blijkt een lastige klus. In dit artikel bespreken we wat change management kan doen om dat te traject te bespoedigen. We gebruiken inzichten uit de research van Prosci, de standaard uit de VS voor de menskant van veranderen. Prosci is wat PRINCE II is voor projectmatig werken.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen