Nieuws

Congresnieuws 17 juni 2019

Uw dagvoorzitter Otto Thors

Op dinsdag 1 oktober organiseert Heliview de 8e editie van het congres Zaakgericht Werken voor de Overheid. Al jaren weten overheidsprofessionals het congres te vinden. Met ruim 175 deelnemers van gemeenten, provincies, waterschappen, omgevingsdiensten en ketenpartners is dit de plek waar u inspiratie haalt en kennis op doet. Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen binnen het werkveld van zaakgericht werken.

+ Lees meer
Persbericht 04 september 2018

Zaaktypecatalogus: deel van het probleem of deel van de oplossing?

Veel informatieproblemen waar gemeenten mee kampen zijn een gevolg van de versnippering van de informatiehuishouding. Vanuit verschillende perspectieven wordt gewerkt met verschillende processenoverzichten. Vanuit publiekszaken is er een productenoverzicht, DIV heeft een dossierindeling, Control werkt met eigen procesinventarisaties en de verschillende 'verticale' procesapplicaties hebben ook hun eigen kijk op 'de werkelijkheid'.

+ Lees meer
Blog 30 augustus 2018

Als een olievlek verspreiden ze zich over Nederland

Dimpact, voor sommigen wellicht een bekende naam. Toch lijkt het me gepast dit interview in te leiden met een korte introductie. Dimpact begon ruim 12 jaar geleden met 5 pionierende gemeenten, die  een gemeenschappelijke visie deelden rondom digitalisering van dienstverlening.

+ Lees meer
Persbericht 27 augustus 2018

Zaakjes op orde? The next step: gebruik en adoptie

Het invoeren en borgen van zaakgericht werken blijft een lastige klus. In dit artikel bespreken we wat verandermanagement kan doen om dat te bespoedigen. We gebruiken inzichten uit het onderzoek van Prosci; de standaard voor de menskant van veranderen.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen