Impressie

Op 27 september 2017 organiseerde Heliview het Zaakgericht werken voor de Overheid congres in Utrecht. Met meer dan 230 deelnemers aanwezig en vele inspirerende sessies van toonaangevende organisaties was deze 6de editie een groot succes! Dagvoorzitter Otto Thors zorgde tijdens het congres voor korte samenvattingen na elke spreker, stelde kritische vragen en creëerde verschillende interactiemomenten met de deelnemers in de zaal.

Congresmanager Bart Gelderblom:

‘Samen Organiseren’ dat was voor mij persoonlijk de take-away van het congres in het TivoliVredenburg vorige week. Of het nu gaat om het ontwikkelen van voorzieningen in de keten of het uitrollen van Zaakgericht werken binnen je organisatie, Je zult het samen moeten doen met de betrokken partijen. De komende jaren zal er steeds verder gestalte gegeven gaan worden aan wat dit nu precies inhoud. Komt er een voorziening binnen de GBI? Of zal de markt elkaar meer moeten gaan opzoeken? Wij zullen deze ontwikkeling op de voet blijven volgen. Het is in ieder geval duidelijk dat digitalisering en zaakgericht werken nog altijd voldoende stof tot nadenken geeft.

Dagvoorzitter Otto Thors:

Wat was #ZGW17 in Tivoli Utrecht interessant! Wat mij vooral is bijgebleven is het besef dat hedendaagse dienstverlening bij de overheid ondenkbaar is zonder zaakgericht werken. Toch is zaakgericht werken binnen organisaties nog wel eens een ondergeschoven kindje dat je pas mist als het er niet is. Maar zonder fundament, geen wolkenkrabber. Dat klinkt logisch, maar vergt voor elke organisatie een flinke inspanning met uiteenlopende resultaten. In theorie lijkt zaakgericht werken weliswaar hetzelfde, maar de uitvoering blijkt telkens verschillend uit te pakken. Ik hoop dat de deelnemers naar huis zijn gegaan met voldoende nieuwe ideeën en gesterkt zijn door de intervisie met vakgenoten en businesspartners. Ik vond het de moeite waard en zie u volgend jaar graag terug!

Otto Thors heeft een sfeerimpressie filmpje gemaakt van de dag, bekijk deze hieronder.

 

Sfeerimpressie